Leanne

PrintVerstuur per e-mail

Leanne Rozemeijer (1996), is sinds 2017 werkzaam bij Voedingsadviesbureau De Winter.

Een succesvolle start

Na een geweldige en succesvolle afstudeerstage in deze praktijk heb ik het geluk gehad te mogen blijven. Door mijn studie ben ik gaan beseffen hoeveel invloed voeding heeft op het lichaam en hoeveel goeds gezonde voeding voor iemand kan doen. Ik ben van mening dat de producten die je eet je lichaam moeten voeden in plaats van vullen. Ik streef er daarom naar om samen met een cliënt een patroon te zoeken waarin producten zitten die hij of zij lekker vindt, maar die het lichaam ook nodig heeft.

Niets verbieden

Mijn vader zei vroeger altijd; varieer in producten en zorg dat je niet te veel eet. Destijds vond ik dat heel flauw, zeker als ik nog heel graag een extra snoepje wilde. Inmiddels ben ik erachter dat hij gelijk had. Ik verbied cliënten daarom niets, zolang je er maar voor zorgt dat je er niet te veel van eet. Ik ben gek op koken en ik ben een echte lekkerbek. Het is heerlijk om uren over markten met mooie, verse en zelfgemaakte producten te slenteren en te eindigen op de bank met een grote mok thee en net gekocht hapje van de markt.

Jong geleerd is oud gedaan

Mijn interesse gaat onder andere uit naar voeding bij kinderen. Ik ben me er sterk van bewust dat gedrag en gewoonten die op jonge leeftijd aangeleerd zijn, moeilijk af te leren zijn. Daarom vind ik het belangrijk dat we kinderen zo jong mogelijk leren wat een gezond leefpatroon is.

Eetgedrag en emotie

Ook heb ik veel aandacht voor eetgedrag en emotie-eten. Ik vind het belangrijk dat ik  vooral op de lange termijn iets voor iemand kan betekenen. Ik leg in mijn consulten ook altijd uit dat ik samen met de cliënt op zoek ga naar een patroon dat bij iemand past. Op deze manier kan iemand het zijn of haar leven lang volhouden. Maar dat lukt niet alleen door je voeding drastisch om te gooien, ook je gedachten spelen hierbij een grote rol. Ik heb als doel om cliënten ook op dat vlak verder te helpen zodat ieder verhaal een succesverhaal wordt. De komende jaren wil ik mij hier verder in gaan specialiseren en scholen.
De kracht van Voedingsadviesbureau De Winter is het hebben van een team met diëtisten die op verschillende vlakken gespecialiseerd zijn. Zo leren wij niet alleen van elkaar, maar wordt de cliënt zo optimaal mogelijk geholpen.

Ik wil mij gaan specialiseren in:

•    Eetgedrag en emotie- eten
•    Kinderen
 

Specialisaties: 
Werkzaam op locatie: