Obelixitas

Print

Wat is Obelixitas?

Overgewicht wordt steeds meer op jongere leeftijd vastgesteld. Kinderen die lijden aan overgewicht lopen risico’s. Overgewicht veroorzaakt complicaties als verhoogde bloeddruk, verhoogde cholesterol en suikerziekte. Op langere termijn leidt overgewicht zelfs tot hart- en vaatziekten, gewrichtsproblemen (knieën en heupen), slaapproblemen, psychologische problemen, en het ontwikkelen van een leversteatose (vetopstapeling in de lever).

Risico

Obelixitas is een initiatief van Sportservice Haarlemmermeer, FysioPlaza, Punt-Advies en Voedingsadviesbureau De Winter. Obelixitas helpt ouders en kinderen om succesvol, effectief en op een leuke manier risicovol overgewicht aan te pakken.

Fantastisch beweegprogramma

Obelixitas biedt een fantastisch beweegprogramma dat negen maanden duurt. Onder leiding van een kinderfysiotherapeut en een sportdocent wordt in groepen van 10 – 16 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar intensief gewerkt aan het ontwikkelen van een gezonde leefstijl op korte en lange termijn. Hierbij wordt er afwisselend gesport in het zwembad en de sporthal.
Een belangrijke doelstelling van het programma is, naast gewichtsverlies, dat kinderen plezier krijgen in het bewegen en een bewuste keuze kunnen maken voor een structurele bewegingsactiviteit bv. bij een sportvereniging.

Compleet team

De kinderen worden naast de kinderfysiotherapeut en de sportdocent begeleid door een compleet team, bestaande uit een huisarts, een diëtiste en een psycholoog.

Succes en resultaat

De eerst groep heeft het programma afgerond met veel succes en geweldige resultaten. De kinderen hebben sociaal-emotionele ontwikkeling doorgemaakt (hebben minder faalangst en durven zichzelf te laten “zien”.) en de BMI is bij alle kinderen gedaald. Tevens hebben zij meer plezier in bewegen gekregen en zijn zich aan het oriënteren bij welke sportvereniging ze lid willen worden. Ook zijn veel kinderen meer bewust geworden van gezonde voeding en weten hier op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Aanmelden of interesse

Wil je je aanmelden of heb je interesse in het programma en zou je graag meer willen weten dan kun je een e-mail sturen naar obelixitas@sportservicehaarlemmermeer.nl.