Kids Go Fit

Print

Voedingsadviesbureau De Winter organiseert al sinds 2004 in samenwerking met Dynamic Family Sport de succesvolle cursus Kids Go Fit.

Wat is kids go fit?

Spelenderwijs ontdekken wat gezond leven is: dat is Kids Go Fit. 10 weken lang werken de kinderen op een speelse manier samen met leeftijdsgenootjes aan hun gezondheid. Zowel de kinderen als de ouders worden hierbij professioneel begeleid door een diëtist.

De bedoeling is dat kinderen een beter zelfbeeld krijgen en ondervinden hoeveel plezier ze hebben van gezond eten en bewegen. Het is dus nadrukkelijk geen afvalrace, maar een programma waarin kinderen op een positieve manier gemotiveerd worden om hun gezondheid te verbeteren. 

Voeding en sport

Kids Go Fit is zowel in Hoofddorp als in Katwijk te volgen. In Hoofddorp bestaat de cursus uit voedingslessen en sportactiviteiten. In Katwijk kun je alleen voor de voedingslessen inschrijven.

Voedingslessen

Onder begeleiding van een diëtist maken kinderen kennis met gezonde  voeding en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook voor de ouders is er een speciale bijeenkomst. In totaal bestaat het programma uit 5 bijeenkomsten:

  • Bijeenkomst 1 (voor kinderen): in spelvorm leren over gezonde voeding
  • Bijeenkomst 2 (voor ouders):    informatie voor ouders en gelegenheid om vragen te stellen                                         
  • Bijeenkomst 3 (voor kinderen): in spelvorm leren over zelfvertrouwen
  • Bijeenkomst 4 (voor kinderen): de lesstof verwerken en samen een poster maken
  • Bijeenkomst 5 (voor kinderen): afsluiting en recepten proeven

Tussen de bijeenkomsten in krijgen de kinderen huiswerkopdrachten mee. Zo worden ze gestimuleerd om thuis actief met de stof bezig te zijn. De opdrachten worden in de volgende les besproken.

Extra voedingsbegeleiding
Wanneer je behoefte hebt aan extra voedingsbegeleiding, kun je je inschrijven voor Kids Go Fit Plus. Hierbij krijg je naast de groepsbijeenkomsten 3 keer een individuele afspraak met een diëtist bij Voedingsadviesbureau De Winter.

Sport
De kinderen zullen onder toezicht van een professionele trainer 3 keer per week gaan sporten bij Dynamic Family Sport in Hoofddorp. De sportbijeenkomsten bestaan uit:

  • Fitness
  • Een gevarieerde groepsles
  • Kick fun

Voor wie?

Voor kinderen (10-14jaar) met (aanleg voor) overgewicht

Kosten en vergoedingen

Voedingslessen

De voedingslessen kosten €45,- in toaal. De kosten en vergoedingen van de individuele voedingsbegeleiding verschilt per zorgverzekeraar. Hiervoor verwijzen we je door naar ‘Tarieven en vergoedingen’

Sport

Het sporten kost  €145,- (Let op: soms wordt ook het sporten, met een verwijsbrief van de huisarts, vergoed door de zorgverzekeraar).

Locatie

De individuele voedingsbegeleiding vindt plaats in één van de praktijken naar keuze van Voedingsadviesbureau De Winter.

Het sporten én de groepsbijeenkomsten met de diëtist vinden plaats bij
Dynamic Family Sport, locatie Hoofddorp (J.C. Beetslaan 161, 2131 AL Hoofddorp).

Meer informatie & aanmelden

Wil je meer weten over deze cursus of wil je je zoon of dochter meteen aanmelden? Neem dan contact met ons op. Je kunt uiteraard ook een van onze informatiebijeenkomsten bezoeken.