Didi

PrintVerstuur per e-mail

Didi Harkema (1984) is sinds 2019 werkzaam als diëtist bij Voedingsadviesbureau de Winter.

Persoonlijk

Voeding is heel persoonlijk, en gaat ook heel erg over gevoel. In mijn adviezen vind ik het daarom heel erg waardevol om te kijken naar datgene wat voor mensen belangrijk is; zo kom je samen tot een goed resultaat, en zijn de voedingsadviezen die ik geef altijd afgestemd op de persoon die tegenover mij zit.

In de eerste jaren na mijn afstuderen als diëtist ben ik werkzaam geweest in de ouderenzorg. Ondervoeding komt bij ouderen veel voor, ook als zij nog thuis wonen. Oudere mensen hebben vaak de gedachte dat zij minder hoeven te eten omdat zij minder beweging hebben, maar dat kan er (ongewild) toch voor zorgen dat zij afvallen. Door gerichte voedingsadviezen te geven die haalbaar zijn kan ik er, soms met kleine aanpassingen, toch voor zorgen dat zij zich sterk genoeg voelen.

Parkinson

Sinds 2010 heb ik mij als diëtist gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. Sinds die tijd sta ik ook ingeschreven bij ParkinsonNet. Een soms complex ziektebeeld, die ook kan zorgen voor veel wisselingen in het klachtenpatroon. Een gezond voedingspatroon waarbij er een goede balans is gedurende de dag speelt een heel belangrijke rol in hoe iemand zich kan voelen met Parkinson.
Door middel van het geven van voedingsadviezen, en daarbij rekening houdend met de medicatie kunnen mensen ook minder klachten ervaren van de Parkinson waardoor zij zich beter in hun vel voelen. Om hierin een bijdrage te kunnen leveren en te zien dat mensen door de voedingsadviezen minder klachten ervaren, geeft een ontzettend goed gevoel. Daar draag ik graag aan bij.

Specialisaties:

•    Parkinson
•    Ouderen
•    Oncologie