Behandelvoorwaarden

PrintVerstuur per e-mail

Werkwijze

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek en bestaat uit 40 minuten gesprekstijd en 20 minuten indirecte tijd. Dit kennismakingsgesprek is vooral bedoeld om informatie van u te krijgen, bijvoorbeeld over uw klachten, uw verwachtingen of hulpvraag, uw gewichtsverloop en uw huidige eetpatroon. Dit gesprek wordt gevolgd door een eerste adviesgesprek. Tijdens dit gesprek zal de diƫtist u persoonlijk adviseren en u een op maat gemaakt voorbeelddagmenu voorleggen, welke u samen nog verder naar behoefte kunt aanpassen. De vervolgconsulten die hierna volgen bestaan net als het adviesgesprek uit 20 minuten gesprekstijd en 10 minuten indirecte tijd.

Behandeltijden

Behandeltijd wil niet zeggen dat u alleen maar bij de diƫtist aan tafel zit. Naast het gesprek heeft de diƫtist extra tijd nodig om bijvoorbeeld uw voeding te berekenen of een rapportage naar uw (huis)arts te schrijven. Dit heet indirecte tijd. Zowel directe tijd (waar u bij bent) als indirecte tijd (waar u niet bij bent) wordt in rekening gebracht. Extra benodigde indirecte tijd indien u langer dan 3 maanden niet onder begeleiding bent geweest kan apart extra gefactureerd worden, bijvoorbeeld bij verzoek tot extra rapportages naar andere zorgverleners.

De dieetbehandeling

In overleg met u worden de bevindingen aan uw behandelend (huis)arts of specialist gerapporteerd. Wanneer u de behandeling wilt beƫindigen is een afsluitend consult wenselijk om de begeleiding goed te kunnen evalueren en samen goed af te kunnen sluiten.

Vergoedingen

De diƫtist is in 2018 opgenomen in de basisverzekering voor 3 uur en bij veel zorgverzekeraars ook opgenomen in het aanvullende pakket. Bij bepaalde chronische aandoeningen zoals diabetes type 2 en COPD wordt dieetbegeleiding (onbeperkt) vergoed vanuit gecoƶrdineerde multidisciplinaire zorg (GMZ). De vergoeding bij GMZ gaat niet ten koste van het eigen risico in tegenstelling tot de vergoeding vanuit de basisverzekering. Op welke manier uw dieetadvies voor vergoeding in aanmerking komt kunt u navragen bij uw zorgverzekering.

Aftrek belasting

Wist u dat u veel dieetkosten kunt aftrekken van uw belasting? Wij adviseren u hiervoor te kijken op http://www.belastingdienst.nl (zoek op dieet).

Tarieven

De tarieven voor de consulten zijn vastgesteld door de zorgverzekeraars. Per zorgverzekeraar kan het tarief enigszins variƫren. De facturatie gebeurd door Famed.

Intake:
Kennismakingsgesprek: 56,80 ā€“ 65,00 euro
Adviesgesprek: 28,40 - 32,50 euro

Vervolgconsulten: 28,40 - 32,50 euro (eetstoornissen in begin meestal dubbele consulten: 56,80-65,00)
Toeslag huisbezoek: 16,00 - 27,30 euro
Niet nagekomen afspraken: 15,75 -32,50 euro (afhankelijk van 20 of 40 minuten gesprek)
De prijslijst kunt u vinden in de wachtkamer van Voedingsadviesbureau de Winter. Deze geldt slechts voor een kleine groep cliƫnten, namelijk: Cliƫnten die niet aanvullend verzekerd zijn of cliƫnten van zorgverzekeraars met wie de diƫtist geen contract heeft afgesloten.

Afzeggen van afspraken

Heeft u een afspraak gemaakt bij de diƫtist en bent u verhinderd, dan dient u de afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Wanneer u een afspraak op maandag wilt afzeggen, dan uiterlijk de vrijdag ervoor. Zegt u de afspraak niet of niet tijdig af, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de geplande tijd hiervoor in rekening te brengen. Deze rekening wordt niet door uw verzekering vergoed.

Heeft u een klacht of tip?

Wij doen onze uiterste best om u een optimale behandeling aan te bieden. Heeft u op- of aanmerkingen over enig aspect van de behandeling, aarzelt u dan niet en geef het aan ons door. U kunt uw klachten of tips sturen aan info@voedings-advies.nl of per post naar onze hoofdlocatie: Skagerrak 116 te Hoofddorp t.a.v. A. Mesman-de Winter, praktijkcoƶrdinator.

    Bel mij terug

     
    1 Begin 2 Voltooid